Blog - KID.hu - RÖMER ISOFIX gyerekülés szaküzlet

KID.hu - RÖMER ISOFIX gyerekülés szaküzlet

Címünk:
1112 Budapest, Ördögorom út 4.
Telefon:
+36-30-595-0055
00 Ft
Az Ön kosara üres!
MOBIL MENÜ
Főoldal / Blog

Blog

 

Römer szaküzletünk címe: 1112 Budapest, Ördögorom út 4.

Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig  10-től 19 h-ig, szombaton 9-től 17 h-ig, vasárnap 9-13h-ig

 

Az üzletünkben a gyerekülésbe és az autóba is belepróbálási lehetőség van.

 

A "Britax Römer gyerekülés" közel 50 éve biztosítja a gyermekek biztonságos szállítását. A német gyártmány, a kiváló teszteredmények (ADAC, ÖAMTC), a precízitás, a használhatóság és komfort alapfogalmak a Römer gyerekülések esetében. A legújabb I-Size szabvány fokozatosan kerül bevezetésre az ülésekben a korábbit felváltva. Az ISOFIX rögzítésű rendszer mellett még mindig megtalálhatók a Römer termékeknél a hagyományos öves rögzítések is. Römer egyenlő biztonság, kényelem, használhatóság.

 

Gyerekülés
Gyerekülés
Gyerekülés
Gyerekülés

 

 


https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31968ADAC teszteredmények..
ADAC cikk - autómotor tesztek: http://www.automotor.hu/teszt/adac-gyermekules-teszt-2014-555663    ADAC cikk - autónavigátor tesztek: http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/adac_gyerekulesteszt_42_modell_kozul_3_szamit_igazan_jonak-11911..
A  gyerekek 150 cm magasságig csak biztonsági gyerekülésben utazhatnak a gépjárműben. Nagy figyelmet kell fordítani a gyerekülések megfelelő beállítására, illetve a megfelelő ülés kiválasztására is. A rosszul megválasztott autósülés akár komolyabb sérüléseket is okozhat. Az ülésmagasító önmagában nem elég, a biztonsági öv adottság szerinti elvezetése okozhat sérüléseket és a fejet, testet oldalt nem támasztja meg. Ha a gyermek még nincs 12 éves, de a testmagassága már meghaladja a 150 cm-t, akkor neki már semmilyen biztonsági gyerekülésre nincs szüksége, elegendő a gépjármű hárompontos bi..
Használt gyerekülést csak megbízható forrásból vásároljunk. Kezdésként vegyük le az ülésről a huzatot, és alaposan nézzük át az üléstestet: látunk-e rajta repedést, törést, deformálódott-e. Nézzük meg a gyerekülés belső biztonsági övét is: gyűrődés, repedés, ránc, horzsolás, szálszakadás ne legyen rajta. Az övcsat is megfelelően működjön, finoman hangos kattanással csatolódjon be. Használt ülés esetén is vegyük figyelembe az ECE tanúsítványt! Jelenlegi legújabb szabvány: ECE R 44/04 (2005. júliusától). Használhatók még az ECE R 44/03 tanúsítvánnyal ellátott autósülések is, de azokat inkább mel..
Az ISOFIX egy világszerte szabadalmaztatott gyerekülés rögzítési rendszer. A legújabb és a legbiztonságosabb rögzítési mód, a helytelen bekötést  kiküszöbölhetjük vele. Mára már szinte minden autóban megtalálható az isofixes bekötéshez szükséges fém csatlakozópont-pár. Az isofixes gyermekülések isofix rendszerrel nem ellátott autóban hagyományos módon, 3 pontos biztonsági övvel is beköthetők. Nagyon nagy előnye, hogy a speciálisan kialakított váz elnyeli az ütközésből eredő energiák nagy részét. A gyerekülés folyamatosan együtt mozog az autó karosszériájával.ISOFIX-es autó típusok listája..
Gyerekülések kategóriái, típusai
A gyereküléseket a gyerek súlya alapján csoportokba sorolják. Döntő fontosságú a gyerek súlya, emellett a magasságot és az életkort is érdemes figyelembe venni, érdeklődjön szakeladóknál ezzel kapcsolatban. 0+ csoport (0-13 kg): Babahordozó. Minden esetben menetiránynak háttal kötjük be. A kisgyerekek ezekben az ülésekben nagy biztonságban vannak, ezeket az üléseket akkor cseréljük, ha a gyermek feje már a hordozó tetején túl ér, illetve a lába is túlnyúlik a hordozón.I csoport (9-18 kg):  Ebben a kategóriában 2 fajta gyerekülés van. Az egyik 5 pontos biztonsági övvel rögzíti a gyereket, ..
Az ADAC (Német Autóklub) Európa legnagyobb autóklubja. Utasbiztonsági rendszereket tesztelnek, többek közt gyereküléseket,  babahordozókat, háttámlás ülésmagasítókat.Minden ADAC tesztben az eredményeket adatokra, értékekre építik, szubjektív pontozás mellőzésével. Az ADAC minden évben tesztel gyereküléseket szigorú követelmények, standardok alapján. Az ülés biztonságát kombinált ütközési próbával mérik ( 64 km/h sebességnél frontális, 50 km/h sebességű oldalirányú ) . A gyereküléseket biztonság, kezelhetőség, kényelem és kidolgozás/tisztíthatóság, káros-anyagtartalom szempontjáb..
A gyerekülésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat összefoglaltuk néhány pontban. Ezek segítségül szolgálhatnak a megfelelő gyerekülés kiválasztásához egyedi szempontok alapján (isofixes-es autó, gyermek adottságai, anyagi lehetőségek stb.) Mind az egyéni használat, mind a törvényi előírások nagyon fontosak. Az ADAC Teszteredmény a legfontosabb kiindulópont ha elsődlegesen a biztonsági szempont szerint választunk gyerekülést. Ha kérdése merül fel keressen meg bennünket, szívesen segítünk a gyerekülés választással kapcsolatban. ..