KID.hu - RÖMER ISOFIX gyerekülés szaküzlet

Címünk:
1112 Budapest, Ördögorom út 4.
Telefon:
+36-30-595-0055
00 Ft
Az Ön kosara üres!
MOBIL MENÜ
Főoldal / Blog Főoldal / Gyerekülések kategóriái, típusai

Gyerekülések kategóriái, típusai

Gyerekülések kategóriái, típusai
0-18 kg-os termékek: RÖMER Dualfix
9-18 kg-os termékek: RÖMER King, DUO, Safefix, Trifix
9-36 kg-os termékek: RÖMER Advensafix, Evolva 123 plus
15-36 kg-os termékek: RÖMER Kidfix XP, Kidfix XP SICT, Kidfix SL

A gyereküléseket a gyerek súlya alapján csoportokba sorolják. Döntő fontosságú a gyerek súlya, emellett a magasságot és az életkort is érdemes figyelembe venni, érdeklődjön szakeladóknál ezzel kapcsolatban.

0+ csoport (0-13 kg): Babahordozó. Minden esetben menetiránynak háttal kötjük be. A kisgyerekek ezekben az ülésekben nagy biztonságban vannak, ezeket az üléseket akkor cseréljük, ha a gyermek feje már a hordozó tetején túl ér, illetve a lába is túlnyúlik a hordozón.

I csoport (9-18 kg):  Ebben a kategóriában 2 fajta gyerekülés van. Az egyik 5 pontos biztonsági övvel rögzíti a gyereket, míg a másik a gépjármű saját biztonsági övével egy védőpajzson keresztül. Az 5 pontos biztonsági övvel ellátott modellek esetén a gyerekek kényelmesebben alszanak, és kevésbé izzadnak, pszichésen elviselhetőbb mint a pajzsos beszorultság. Néhány gyerekülést még menetiránynak háttal is be lehet kötni. Fontos: az 5 pontos biztonsági övek esetén az övet mindig feszesre kell húzni, emellett a gyerekülést is a legfeszesebb módon kössük be a gépjárműbe!

II csoport (15-25 kg) és III csoport (22-36 kg):  Általában a gépjármű hárompontos biztonsági övét használjuk a bekötésnél. Figyeljünk arra, hogy ez is feszes legyen. Ezeket a gyereküléseket a gyermek kb. 3 éves korától ajánljuk ( kb. 100 cm-es magasságtól). Az ülésmagasítók oldalirányú ütközéskor nem nyújtanak megfelelő védelmet, alvásnál a gyermek könnyen kicsúszik az öv alól.